در سالهای اخیر و بهویژه پس از جنبش «جان سیاهان مهم است»، واژه ووک (بهمعنای بیداری) به گفتمان سیاسی چپ و جنبشهای اجتماعی لیبرال، فمینیسم، کنشگری اقلیتهای جنسی و جنسیتی و مباحث فرهنگی راه یافته است. چارلز گاسپارینو در مقالهای در نیویورک پست به تمرکز کامالا هریس بر جریان بیداری و نقشی که در شکست انتخاباتیاش داشت میپردازد.
گاسپارینو مینویسد شرکتها با حرکت به سمت جریان بیداری (ووک) عملا در مسیر ورشکستگی قرار دارند. این جریان همچنین از جمله عواملی بود که به بهای شکست کامالا هریس در انتخابات ریاستجمهوری تمام شد.
او در ادامه میافزاید ترقیگرایی مدل تجاری نامطلوبی است، وگرنه شرکتهای بزرگ مترقی مانند دیزنی در پی آغاز جریان تغییر فرهنگی در برنامهسازی ــ از جمله گنجاندن صحنههای بوسه همجنسگرایان در فیلمهای انیمیشن کودکانــ دچار رکود در سوددهی نمیشدند.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
به نوشته گاسپارینو، کامالا هریس نماد جریان بیداری استــ او زمانی اشاره کرد که «همه باید بیدار باشند». مردم آمریکا از بیداری در دیزنی، بودوایزر، بویینگ و سایر شرکتهای آمریکاییــ و اینطور که مشخص است، در دولتــ خسته شدهاند.
اعضای کارزار انتخاباتی ترامپ میگویند در بخشی از تحلیل عمیقی که در مورد دلایل پیروزی ترامپ و شکست هریس داشتند، انواع نظرسنجیها از جمله رایپرسیها پس از خروج افراد از مراکز رایدهی را بررسی کردند. تحلیل آنها نشان میدهد که بخش عظیمی از رایدهندگانــ در سراسر گروههای جمعیتی و نژادیــ جنبش بیداری را رد کردهاند.
یکی از افراد نزدیک به کارزار انتخاباتی ترامپ میگوید: «آنچه متوجه شدیم این است که مردم معتقد بودند هریس بیشتر به حقوق تراجنسیتیها مانند رقابت مردان با زنان در ورزش اهمیت میدهد تا نیازهای مالی روزمره آنها مانند تورم.»
گاسپارینو در پایان مینویسد همانطور که در کتابم «بیدار شو، ورشکسته شو: داستان افراطگرایی شرکتهای آمریکایی» اشاره کردهام، حکمهای مترقی که از طریق سیاستهای شرکتی در استخدام، پیامرسانی و اتخاذ دستورهای زیستمحیطی چپ افراطی اعمال میشود، از نظر تجاری شکستخورده است.
با شکست هریس در انتخابات ریاستجمهوری، «اکنون ثابت شده است که از نظر سیاسی هم شکستخورده است».