عربستان سعودی روز پنجشنبه اعلام کرد، با هدف اعزام فضانورد به فضا در سال آینده میلادی یک برنامه فضایی اجرا میکند. یکی از دو فضانورد سعودی که در طرح کمیسیون فضایی عربستان قرار است به فضا اعزام شود زن است.
خبرگزاری آسوشیتدپرس روز پنجشنبه ۳۱ شهریور ۱۴۰۱ نوشت: این برنامه، بخشی از طرح چشمانداز ۲۰۳۰ عربستان سعودی است که با حمایتهای شاهزاده محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی، اجرا میشود.
هدف از طرح چشمانداز ۲۰۳۰ کاهش وابستگیهای این کشور به نفت و بهکارگیری فعالانه دانش و فناوریهای نوین در اقتصاد و جامعه عربستان است.
بهنوشته آسوشیتدپرس، هدف دیگری اجرای طرح چشمانداز ۲۰۳۰، ادغام بیشتر زنان در نیروی کار این کشور مسلمان محافظهکار است. در همین راستا، عربستان سعودی در سال ۲۰۱۸ ممنوعیت رانندگی زنان را نیز لغو کرد.
کمیسیون فضایی عربستان سعودی روز پنجشنبه در بیانیهای اعلام کرد: «برنامه فضانوردان سعودی، بخشی جداییناپذیر از چشمانداز بلندپروازانه پادشاهی ۲۰۳۰ است. فضانوردان سعودی برای ارائه خدمات بهتر به بشریت به فضا فرستاده میشوند.»
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
نخستین مسلمانی که از کشورهای عربی منطقه به فضا سفر کرد، شاهزاده سلطان بن سلمان، برادر ناتنی ولیعهد فعلی و خلبان نیروی هوایی عربستان سعودی بود.
او در سال ۱۹۸۵، یکی از هفت سرنشین ماموریت هفت روزه دیسکاوری ناسا (اداره کل ملی هوانوردی و فضای آمریکا) بود.
شاهزاده سلطان بن سلمان پس از حضور در این ماموریت ناسا، بهعنوان رئیس کمیسیون فضایی عربستان سعودی منصوب شد. شاهزاده سلطان بن سلمان، تا سال قبل که بهعنوان مشاور شاهزاده محمد بن سلمان معرفی شد، در همین سمت کار میکرد.
امارات متحده عربی، در همسایگی عربستان سعودی هم برنامه فضایی پیشرو و بلندپروازانهای در بین کشورهای منطقه دارد. امارات در سال ۲۰۲۱ یک کاوشگر به مدار مریخ پرتاب کرد و قصد دارد تا سال ۲۱۱۷ یک شهر کامل و اقامتگاه دائمی برای زندگی انسانها روی مریخ بسازد.