دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا در کنفرانس خبری عصر سهشنبه که پس از دیدار با بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل برگزار شد، گفت که ایالات متحده کنترل و مالکیت نوار غزه را بر عهده میگیرد و خطرات را در آن خنثی و این باریکه را بازسازی خواهد کرد و توسعه اقتصادی که مسکن و موقعیت شغلی به همراه خواهد داشت برای مردم این منطقه ایجاد میکند. او درباره اینکه آیا آمریکا به طور دائمی غزه را در کنترل خود میگیرد گفت که این را یک «مالکیت درازمدت» میبیند که در منطقه ثبات ایجاد میکند. او اعزام نیروهای آمریکایی به نوار غزه را نیز رد نکرد. نتانیاهو که در جریان صحبتهای ترامپ کنار او ایستاده بود به نظر از طرح عمومی آن شگفتزده به نظر میرسید، گفت: «این ایدهای متفاوت است که آمریکا و اسرائیل درحال صحبت درباره آن هستند که میتواند تاریخ را تغییر دهد.»
ترامپ در این کنفرانس خبری تاکید کرد که نباید در راههای اشتباه گذشته که به نتیجه نرسیدهاند دوباره قدم گذاشت و گفت چشماندازی متفاوت با آنچه در دهههای اخیر تجربه شده ایجاد میکند. او در تصویرسازی چشمانداز نوار غزه گفت که غزه میتواند روزی به «ریویرای خاورمیانه» (اشاره به منطقه ساحلی لوکس در جنوب فرانسه) تبدیل شود.
نتانیاهو نیز گفت، شما چیزهایی میگویید که بقیه جرات ندارند بگویند و از شنیدنش شگفتزده و متحیر میشوند اما بعدا متوجه میشوند و میگویند شما درست میگفتید.
ترامپ که ساعتی قبل از این کنفرانس خبری دستور بازگشت فشار حداکثری علیه جمهوری اسلامی را صادر کرده بود، همچنین گفت خیلی صریح و شفاف بگویم: «جمهوری اسلامی هرگز نمیتواند سلاح هستهای داشته باشد.» او همچنین مردم ایران را سختکوش و زیبا توصیف کرد و گفت دوستانی ایرانی دارد.
نتانیاهو نیز گفت درباره لزوم مقابله با ماجراجوییهای جمهوری اسلامی در منطقه و دست نیافتن تهران به سلاح هستهای، موضع آمریکا و اسرائیل مشترک است. او همچنین درباره اشاره ترامپ به اینکه امیدوار است صلح و توافق با ایران برقرار شود گفت که اگر بتواند مانع دستیابی جمهوری اسلامی به سلاح هستهای شود از آن استقبال میکند اما باید تمرکز اصلی روی هدف باشد.
جابهجایی فلسطینیان و کنترل نوار غزه
بخش عمدهای از کنفرانس خبری روز سهشنبه به موضوع غزه و جابهجایی فلسطینیان اختصاص داشت. نتانیاهو گفت که در غزه، این هدف را دنبال میکند که اطمینان یابد حماس دیگر بازنمیگردد و اینکه دیگر تهدیدی از غزه متوجه اسرائیل نیست. ترامپ هم با اشاره به اینکه آمریکا کنترل نوار غزه را در دست میگیرد گفت که آمریکا آن را بازسازی میکند و مسکن و شغل ایجاد میکند و چشماندازی متفاوت با آنچه در دهههای اخیر تجربه شده و شکست خورده است ایجاد میکند.
ترامپ در این کنفرانس خبری بارها تاکید کرد که باید از تجربههای گذشته درس گرفت و دوباره در راههای اشتباه قدم نگذاشت و به همین دلیل ساکنان غزه باید جابهجا شوند و اردن و مصر زمین لازم برای آنها را فراهم خواهند کرد.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
مقابله با ماجراجوییهای منطقهای تهران و دستنیافتن به سلاح هستهای
نتانیاهو که به عنوان نخستین رهبر جهان با دونالد ترامپ دیدار کرده است، روز سهشنبه ترامپ را کسی توصیف کرد که اهل وقت تلف کردن نیست و ابتکار عمل دارد و گفت: شما بزرگترین دوست تاریخ اسرائیل هستید به همین دلیل است که مردم اسرائیل تا این اندازه به شما علاقمند هستند.
نتانیاهو در این زمینه به اینکه ترامپ، آمریکا را از برجام، «بدترین توافق تاریخ» خارج کرد و حالا دوباره استراتژی فشار حداکثری را علیه جمهوری اسلامی برقرار کرده است، اشاره کرد. نتانیاهو همچنین گفت که ترامپ موفق شد در چهار ماه، چهار توافق صلح ذیل پیمان ابراهیم منعقد کند.
نخستوزیر اسرائیل با اشاره به حمله هفتم اکتبر حماس به اسرائیل، از حمایت جمهوری اسلامی از این حمله صحبت کرد.
نتانیاهو همچنین به کشتن رهبران حماس و حزبالله اشاره کرد و گفت جمهوری اسلامی هیچگاه تا این اندازه ضعیف نبوده است.
نتانیاهو گفت: موضع ما درباره جمهوری اسلامی مشترک است و هر دو به عقبراندن جمهوری اسلامی در منطقه و دستنیافتن تهران به سلاح هستهای متعهد هستیم.
نخستوزیر اسرائیل تاکید کرد ما به دنبال صلح هستیم.
نتانیاهو: صلح با عربستان سعودی ممکن است
نتانیاهو در کنفرانس خبری پس از دیدار روز سهشنبه با ترامپ گفت که صلح با عربستان سعودی ممکن است و ترامپ نیز به آن متعهد است. او گفت وارد جزئیات نمیشوم اما ممکن است.
عربستان سعودی بارها تاکید کرده است که راهحل دو کشوری و بازگشت به مرزهای ۱۹۶۷ راهحل مناقشه فلسطینیان و اسرائیل است و بدون حرکت در این مسیر، عادیسازی روابط با اسرائیل امکانپذیر نیست. ریاض در بیانیهای که پس از این کنفرانس خبری منتشر شده نیز بار دیگر تاکید کرد موضع عربستان سعودی درباره تشکیل کشور مستقل فلسطینی ثابت و شفاف است.
ترامپ: مردم ایران خوب، زیبا و سختکوش هستند، امیدوارم صلح برقرار شود
ترامپ درباره فرمان بازگشت فشار حداکثری علیه جمهوری اسلامی گفت که امضا آن دشوار بود اما من در دولت اولم این استراتژی را باوجود اینکه احساس خوبی نداشتم اجرا کردم و آنها پول از دست دادند و نتوانستند از سازمانهای تروریستی حمایت کنند.
ترامپ مردم ایران را خوب، زیبا و سختکوش توصیف کرد و گفت دوستان زیادی از ایران دارد که آنها را به خوبی میشناسد و آنها به ایران افتخار میکنند.
ترامپ گفت که جمهوری اسلامی هرگز نمیتواند سلاح هستهای داشته باشد. او در عین حال ابراز امیدواری کرد که صلح برقرار شود.
ترامپ گفت به صراحت میگویم آنها نمیتوانند سلاح هستهای داشته باشند، شاید هم بتوانند ما را قانع کنند اما هرگز نمیتوانند سلاح هستهای داشته باشند.