شبکه اجتماعی توییتر پس از شناسایی کارزارهای تبلیغاتی تحت نفوذ دولت چین، ۱۷۰ هزار حساب کاربری وابسته به آن دولت را مسدود کرد.
این شرکت اعلام کرد که ۲۳ هزار و ۷۵۰ حساب را حذف کرده است و همچنین ۱۵۰ هزار حساب را که برای تقویت محتوای آن حسابهای فعال طراحی شده بود، نیز پاک کرده است.
این حسابها «یا اصلا هیچ دنبال کنندهای نداشتند و یا تعداد بسیار ناچیزی داشتند. حسابها به گونهای استراتژیک طراحی شده بودند تا دفعات بازدید پیام را به طور مصنوعی افزایش دهند و با حسابهای فعال درگیر شوند.»
۷۸.۵ درصد از مجموعه حسابهای حذف شده توییتر، اصلا هیچ دنبال کنندهای نداشتند.
در عین حال، بعضی از این حسابها هم واقعی بودند و به کاربران قدیمی تعلق داشتند که پروفایلشان احتمالا هک شده و یا برای استفاده در کارزار تبلیغاتی، خریداری شده بودند.
به گفته توییتر، این حسابها برای تبلیغ روایتهای مطلوب به نفع دولت چین و موارد نامطلوب در باره هنگ کنگ فعالیت میکردند و بیشتر به زبان چینی توییت میکردند.
این حسابهای کاربری همچنین بر اعتراضهای محلی در سراسر آمریکا در پی مرگ جورج فلوید، تمرکز داشتند.
به گفته انستیتوی سیاست استراتژیک استرالیا ( ASPI) که در تجزیه و تحلیل دادههای این تحقیق با توییتر همکاری داشته است، هدف از این کارزار تبلیغاتی چین، ایجاد « تعادل اخلاقی» میان دو کشور بوده است. به این ترتیب که با نشان دادن «ریاکاری (مقامات امریکایی) در انتقادها از واکنش پلیس به معترضان هنگکنگی، در حالی که پلیس آمریکا و ارتش این کشور علیه معترضان آمریکایی دست به خشونت میزنند، به معترضان در هنگ کنگ هشدار دهد که خیال نکنند میتوانند به آمریکا و حمایتهای این کشور علیه منافع ملی چین تکیه کنند.»
همزمان، تایوان و اپیدمی عالمیگر کرونا نیز بخشی از پیامهای اصلی این حسابها بودند.
چین به خاطر ممانعت از تبدیل شدن تایوان به کشوری مستقل مورد انتقاد قرار دارد و حمایتهای آمریکا از جداییطلبان، روبه به افزایش است.
پژوهشگران استرالیایی گفتهاند که این چرخش چین به طرف شبکههای اجتماعی غرب، آن هم در حالی که توییتر نیز مانند فیسبوک و سایر شبکههای اجتماعی، در حال حاضر همچنان در چین مسدود هستند، نسبتا جدید است.
«اسپی» مینویسد: « انتظار میرود که روند تکامل و تقویت (چنین کارزارهایی از جانب چین) ادامه یابد، مخصوصا با توجه به منابع عظیم حزب حاکم کمونیست چین، که آن را قادر به همسوسازی پیامهای دولتی در سیاست، رسانههای دولتی و عملیات پنهان نفوذ خواهد کرد.»
این پژوهش همچنین به بعضی ترفندهای دولت چین «در تلاش برای شکل دادن فضای اطلاعات به نفع خود» اشاره کرده است که عبارتند از:
- هماهنگی میان پیامرسانی دیپلماتیک و رسانههای دولتی
- استفاده از شبکههای اجتماعی غرب برای گسترش و پخش اطلاعات نادرست و گمراهکننده در رسانههای بینالمللی
- بازتاب و تکذیب فوری پوشش اخبار رسانههای غرب از سوی رسانه دولتی چین.
- بهکار گرفتن رسانههای پخشکنننده نظریههای توطئه عجیب برای تاثیرگذاری بر شبکههای آسیبپذیر
- استفاده هماهنگ شبکههای ناموثق و تبلیغات سیاسی اعلام نشده به منظور تاثیرگذاری بر مخاطبان شبکههای اجتماعی
گزارش بیشتر از رویترز
© The Independent