ابراهیم رضایی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی ایران، ادعا کرد که طالبان با گروه داعش مبارزه میکنند و با شیعیان تعامل دارند و اینک زمان برگشت مهاجران افغان به کشورشان است.
بنا به یاداشتی که او پیرامون سفر دوروزه خود و چهار تن از همکارانش به افغانستان از چهارم تا ششم شهریور، در ایسنا منتشر کرده است، این هیئت ایرانی با عبدالکبیر، معاون نخستوزیر، امیرخان متقی، وزیر خارجه، و قلند عباد، وزیر بهداشت طالبان، و برخی از علمای اهل تشیع افغانستان دیدار کردهاند.
ابراهیم رضایی در این یادداشت ادعا میکند که طالبان کشت خشخشاش و تجارت مواد مخدر را ممنوع کردهاند و امنیت در افغانستان تامین شده است.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
او مینویسد: «طالبان با داعش سرسختانه مبارزه میکنند و با شیعیان تعامل دارند. برخی از تصویرسازیها مبنی بر سختگیری به زنان و مذاهب هم دقیق نیست در عین حال، اینها به معنی تطهیر طالبان نیست و مشکلاتی هم وجود دارد.»
طالبان ادعای مبارزه جدی با شاخه خراسان دولت اسلامی (داعش) دارند و با این بهانه میخواهند از جمهوری اسلامی ایران امتیاز بگیرند، اما بر اساس گزارش اخیر شورای امینت سازمان ملل متحد، در افغانستان تحت حکومت طالبان، حدود ۲۰ گروه تروریستی، از جمله داعش و القاعده، فعالیت دارند.
ابراهیم رضایی کوشیده است وانمود کند که طالبان بر اهل تشیع افغانستان سختگیری نمیکنند.
او در یادداشت خود به نقل از امیرخان متقی مینویسد: «ما داعش و سپاه صحابه و جیشالعدل نیستیم، حنفی هستیم و نزدیکترین مذهب به تشیع، حنفی است».
این عضو مجلس جمهوری اسلامی ایران مدعی شده است که اکثریت گروههای اهل تشیع افغانستان، طالبان را «بهتر» و «موفقتر» از حکومت پیشین افغانستان میدانند و از حکومت طالبان حمایت میکنند.
او مینویسد: «درخواست ما از حکومت افغانستان تشکیل حکومت فراگیر با حضور همه اقوام و مذاهب، تامین امنیت، بازگشت مهاجران، امنیت و آزادی شیعیان و استفاده از ظرفیتهای ایشان در اداره افغانستان و… است که البته تا رسیدن به مقصود فاصله کم نیست.»
این در حالی است که در حاکمیت طالبان، محدودیتهایی بر اهل تشیع افغانستان وضع شده است و از جمله، طالبان اجازه برگزاری مراسم عاشورا را به شکل گسترده ندادند و شماری از عزاداران شیعه هدف ضربوشتم ماموران طالبان قرار گرفتند.
طالبان در مناسبتهای دیگر اهل تشیع نیز به آنها اجازه ندادهاند پرچمهای مذهبی خود را در زیارتگاهها برافرازند و در دادگاهها نیز صرفا بر اساس فقه حنفی حکم صادر میکنند.
رضایی در دیدار با مقامهای طالبان، بر لزوم بازگشت مهاجران افغان به کشورشان نیز تاکید کرده است. او ادعا میکند که میلیونها شهروند افغان از همه امکانات و یارانههای جمهوری اسلامی ایران در زمینههای آموزشی، درمانی، انرژی و...مستفید شدهاند.
او مینویسد: «اکنون زمان بازگشت مهاجران افغانستانی به کشورشان است.»
این عضو مجلس ایران به نقل از مولوی عبدالکبیر، معاون نخستوزیر طالبان، نوشته است: «امارت اسلامی افغانستان هیچ مشکلی با ایران ندارد.»
هزاران تن از شهروندان افغان از ترس حملههای انتقامجویانه طالبان به ایران فرار کردهاند و نیروهای طالبان شماری از نظامیان و غیرنظامیان افغان را که به کشور خود برگشتهاند، بازداشت و شکنجه کرده یا کشتهاند. شمار زیادی از شهروندان افغان در انتظار دستیابی به امکان و فرصت سفر به ایراناند و برخی از آنها از طریق مسیرهای قاچاقی غیرقانونی به این کشور میروند.
جمهوری اسلامی ایران کوشیده است روابط نزدیکی با طالبان برقرار کند و به همین دلیل، هیئتهای متعددی به افغانستان میفرستد.
با گذشت دو سال از عمر حکومت طالبان، هنوز هیچ کشوری آن را به رسمیت نشناخته است، اما برخی از کشورها، از جمله ایران، سفارت و کنسولگریهای افغانستان را به این گروه تحویل دادهاند.
طالبان به نقض شدید حقوقبشر، بهویژه حقوق زنان، متهماند و دختران را از ادامه تحصیل پس از دبستان، و بخش زیادی از زنان را از کار کردن و بسیاری از حقوق دیگر شهروندی محروم کردهاند.