پژوهش محققان دانشگاه «سون یات سن»، که در نشریه سلامت روان «بیامجی» (BMJ Mental Health) منتشر شده است، نشان میدهد افرادی که تابآوری و مقاومت روانی بالایی دارند احتمالا عمر طولانیتری هم دارند.
به گزارش گاردین، محققان دادههای حاصل از مطالعه بلندمدت سلامت و دوران بازنشستگی بزرگسالان ایالات متحده (اچآراس) را، که دستکم ۵۰ سال سن داشتند، بررسی کردند. این مطالعه برای اولین بار در سال ۱۹۹۲ آغاز شد که در نتیجه آن در زمینه اقتصاد، بهداشت، زناشویی و خانواده اطلاعاتی جمعآوری و ثبت شد. وضعیت شرکتکنندگان این مطالعه نیز هر دو سال یک بار بررسی شد.
محققان در این پژوهش دادههای ۱۰۵هزار و ۵۶ شرکتکننده را، از سال ۲۰۰۶ تا ۲۰۰۸ - دورهای که اولینبار سوالهای مربوط به تابآوری روانی جمعآوری شد- بررسی کردند. آنها این شرکتکنندگان را تا ماه مه ۲۰۲۱ و برخی را درواقع تا زمان مرگشان پیگیری کردند و در طول دوره پیگیری ۱۲ ساله سه هزار و ۴۸۹ شرکتکننده فوت کردند.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
محققان میان تابآوری روانی شرکتکنندگان و مرگشان با هر دلیلی ارتباط پیدا کردند و متوجه شدند تعداد مرگ در میان کسانی که تابآوری روانی بالاتری داشتند کمتر بود. این مطالعه همچنین نشان داد که در میان زنان، بهدلیل قابلیت تابآوری روانی آنان، تعداد مرگ کمتر از مردان بود.
با این حال، محققان میگویند که این مطالعه مشاهدهای است و میان تابآوری روانی و مرگ ارتباط علّی وجود ندارد. به گفته آنها، در این مطالعه متغیرهایی مانند عوامل ژنتیکی و بداقبالیهای دوران کودکی در نظر گرفته نشده است.
پژوهشگران تابآوری روانی را با مشاهده و سنجش میزان پشتکار، آرامش حاصل از احساس هدفمندی، اتکا به خود و رویارویی فردی با موارد خاص ارزیابی کردند. به گفته محققان، عوامل مختلفی ازجمله معنای زندگی، احساسات مثبت، خودارزیابی سلامت و رضایت از حمایت اجتماعی، عوامل موثر بر تابآوری روانی شناسایی شدهاند.
به گفته محققان، برانگیختن احساسات مثبت اثر محافظتی تابآوری روانی را افزایش میدهد و تاثیرات منفی بداقبالیهای انباشتهشده را کاهش میدهد. محققان میگویند که ارتباط داشتن با دیگران، حفظ هدفمندی و انجام کارهایی که از آنها لذت میبرید، همگی به یاری شما میآیند و البته زندگی را نیز رضایتبخشتر میکنند.